Sunday, November 28, 2004

Onnellisen avioliiton avaimet petturin taskussa?

Monesti pettäminen voi, outoa kyllä, pitää avioliiton kasassa. Minä uskoisin eroavani, jos en välillä pääsisi naisen syliin kodistani, jota on alkanut hallita äitinainen. Myönnän kirjoittavani provosoivasti, joku voi kuvitella, että olen nk. 'provo'. Tästä ei kuitenkaan ole kysymys. Tarvitsen arjen ulkopuolisen seikkailun jaksaakseni arkea.

Suomi on vahvojen naisten maa. Täällä naisilla on valta syyllistää miehiä ja määritellä miesten puolesta perhearvot ja hyvän miehen ja hyvän naisen määritelmät. Minua raivostuttavat sellaiset naiset, jotka esittävät marttyyriä ja valittavat äitivihamielisyydestä. Ilmeisesti vain yksi oikea mielipide sopii Suomeen aina kerrallaan. Parin kymmenen vuoden välein sitten vähän tarkastetaan ja korjataan. Sitä ennen ainoalla oikealla mielipidejyrällä murskatut ihmiset saavat jäädä vaan verissään lojumaan taistojen tielle.

Kysyisin äideiltä että oletteko mielestänne täysin syyttömiä siihen vihamielisyyteen jota kohtaatte? Harvoinpa tuollainen tunne syyttä tulee. Menkää itseenne.

Biologia saa meidät kaikki lopulta nalkkiin. Miehet menevät naimisiin yhden naisen kanssa ja huomaavat pian saaneensa jotain ihan muuta. Naiset kuvittelevat haluavansa lapsia ja ne saatuaan tajuavat etteivät nämä olekaan sitä mitä tahdottiin. Lopputulos on vähemmän onnellinen avioliitto jossa pitää jaksaa sinnitellä jollakin tavalla. Naiset menevät kansalaisopistoihin, miehet kakkosnaisten syliin. Pääasia on kai että lapsilla on kuitenkin vanhemmat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home