Monday, December 06, 2004

Uskovaiset moralistit

Palasimme kotiin sukuloinnista. Lapset ovat nukkumassa ja vaimo samaten. Itse vielä käyn läpi nettikatiskaa ja sähköposteja joista voisi repiä jotain nautintoa irti.

Minusta pettämistä vastustavat ihmiset ovat useimmiten uskovaisia, vaikkeivat aina tietäisi tätä itse. Koko se ajatus, että pettäminen loukkaa vaikka petetty ei tiedä, on peräisin siitä oletuksesta, että on joku näkymätön voima, joka näkee kaiken. Mutta kaikki meistä elävät omassa todellisuudessaan sittenkin. Mistä voit edes tietää että puoliso on todellinen sinä aikana kun hän ei ole sinun luonasi? Jos hän vaikka muuttuu lihaksi vasta kun avaa kotioven? Mitä väliä sillä oikeastaan on mitä tekee sinä aikana kun ei ole kotona, jos kotona antaa itsestään sen hunttiprosentin? Sinulle on totta se, minkä tiedät ja koet itse. Älä koskaan huolehdi sinun ulkopuolisesta todellisuudestasi, koska et voi sille mitään. Juuri se ihana boyfriend voi olla viiden vuoden päästä sinun pettävä kusipäämiehesi, mutta sinä et sitä tiedä. Ja mitä et tiedä, ei sinua loukkaakaan. Se ihana boyfriend voi pettää vaikka jo nyt. Tätä asiaa voi joko alkaa apinanraivolla miettimään ja kärsiä siitä, tai sen voi antaa olla. Järkevä antaa sen olla.

5 Comments:

Blogger Kari said...

Jatka vaan valitsemallasi tiellä, mutta kannattaako rehellisyyteen oman parisuhteensa perustavia ihmisiä nimittää uskoviksi moralisteiksi? Onko rehellisyys tyhmää?

December 15, 2004 at 3:03 PM  
Blogger Kari said...

Jatka vaan valitsemallasi tiellä, mutta kannattaako rehellisyyteen oman parisuhteensa perustavia ihmisiä nimittää uskoviksi moralisteiksi? Onko rehellisyys tyhmää?

December 15, 2004 at 3:12 PM  
Blogger Avionrikkoja said...

On rehellisyys joskus tyhmää. Joskus on wähän tarpeen narratakin. Avioerossa ei kukaan voita mitään ja omaisuutta häviää aika paljonkin.

December 16, 2004 at 2:35 PM  
Blogger Penelope said...

On pettämistä ja on pettämistä, se joka pettää seksillä, ja salailee tekojaan, pettää samalla luottamuksen, loukkaavuus perustuu siihen, eikä ajatukseen siitä että joku olisi kuitenkin nähnyt. Jos siis parisuhde perustuu oletukseen toisen rehellisyydestä. Jos ei, niin ihmettelen että mihin sitten.

December 31, 2004 at 8:54 AM  
Blogger Lady-A said...

Olen sitä mieltä että ei tarvitse olla uskovainen tajutakseen mikä on oikein ja mikä väärin.

February 8, 2005 at 5:05 AM  

Post a Comment

<< Home