Sunday, January 16, 2005

Kotonaan joka mies on atm

Ei voi kuin nauraa röhöttää seuratessaan tätä internetissä aina päällä olevaa vastakkainasettelua atm/ytm. Ainakin juttua aktiivisemmin pyörittävät atm:t ovat niin metsässä kuin olla voi. Atm:n julistus taitaa kuulua niin, että kun löytyisi edes yksi hyvä nainen, jonka kanssa sitoutua niin kaikki olisi ihanaa ja muuta ei pyydetä. Julistuksen lisäksi kadehditaan ja vihataan kuvitteellisia ytm:iä. Kuvitellaan, että ytm:llä on vaimo, joka häntä hyysää ja kotielämä on kuin silkkiä vaan.

Tässäpä uusi teesi: kotonaan joka mies on atm. On turha kuvitella, että hyvätasoisenkaan miehen nainut nainen olisi tyytyväinen. Tyytyväisyys taitaa olla naisluonteelle mahdoton olotila. Jos nainen on nainut miehen, joka tienaa 50 000 euroa vuoteen, niin muutaman avioliittovuoden kuluttua nainen alkaa ajatella, että olisinhan minä oikeastaan a n s a i n n u t miehen, joka tienaa 60 000 vuoteen. Jos nainen menee naimisiin miehen kanssa, joka pesee lattiat, hoitaa iltaisin lapsia ja laittaa viikonloppuisin ruokaa niin muutaman aviovuoden jälkeen nainen alkaa miettiä, että onhan sellaisiakin miehiä, jotka luuttuavat lattiat, ovat iltaisin lasten kanssa, pesevät vessan ja kokkaavat arkisinkin. Mikään ei siis riitä. Naituaan ytm:n nainen voi olla hetken tyytyväinen, mutta pian alkaa vanha tyytymättömyys jäytää. Hyvätasoisen miehen nainut nainen ei iloitse onnenpotkusta vaan miettii aina vain niitä asioita joita hänellä ei ole. Ytm saa nalkutusta ihan varmasti osakseen eikä se kotielämä ole silkkiä vaan.

Atm:n naiva nainen nai projektin, ei ihmistä. Mutta funny funny, perustilanne ei eroa paljonkaan ytm:n avioliitosta. Kummallekin miestyypille nalkutetaan eikä kumpaankaan olla tyytyväisiä. Kumpikin tullaan luultavasti jättämään jossakin vaiheessa, koska avioeroista suurimman osan hakevat naiset. Naisten virheellinen käsitys omasta arvostaan ja erityisesti heidän 'romanttisuutensa' tekee heistä epäluotettavia.

Minä taidan olla ktm. Varmasti on sellaisia, joiden mielestä olen ytm. Minä vain en osaa siihen ryhmään samaistua. Tiedän vain paljon hapannaamaisia entisiä namupaloja, jotka ovat naimisissa todella tasokkaiden miesten kanssa, mutta naiset ovat silti lähteneet etsimään onneaan muualta juuri tämän 'because you're worth it'-ajattelutavan vuoksi. Näillä naisilla nälkä kasvaa syödessä mutta käsitys omasta arvosta ei enää ole kohdallaan. He etsivät parempaa mutta monesti joutuvat uudelleen avioituessa tyytymään huonompaan. Josta taas seuraa nalkutusta uudelle miehelle, katkeruutta, kroonista tyytymättömyyttä.

15 Comments:

Blogger Max Romantschuk said...

Puhut asiaa, mutten liittäisi sitä mitenkään selkeästi sukupuoleen. On ihmistyyppejä jotka eivät koskaan ole tyytyväisiä vaikka mitä antais, ja on sellaisia, jotka oikeasti osaavat arvostaa asioita. Tietysti jokin ominaisuus voi esiintyä useammin jommassa kummassa sukupuolessa...

Ihminen on hassu eläin.

January 17, 2005 at 2:37 AM  
Blogger Avionrikkoja said...

Varmasti on sellaisia miehiäkin,joille vaimo ei ajan kanssa olekaan riittävän hyvä. Mutta minusta on merkillepantavaa, että suurimman osan avioeroista pistävät vireille naiset. Se on reilusti yli puolet avioeroista, muistaakseni tilasto oli vielä jotain paljon järkyttävämpää. Paha kyllä en nyt muista tarkkaa määrää. Ja suurin osa näistä eroista on sellaisista syistä, että alkoi vain 'maistua puulta', 'mies ei tarjonnut romantiikkaa'. Ja pohjimmaisena siellä se todellinen syy, eli halu löytää 'jotain parempaa'.

Feministit haluavat ihmisten uskovan, että naiset hakevat avioeroja, kun mies hakkaa ja ryyppää. Suurin osa jätetyistä miehistä on kuitenkin ihan tavallisia miehiä. Naisilla vain se nälkä kasvoi syödessä, näin siinä käy.

January 17, 2005 at 10:02 AM  
Blogger Junakohtaus said...

Tulipa mieleeni kysymys: miten suhtautuisit jos saisit tietää, että vaimollasi on kiihkeä salasuhde tai pari, koska sinua ei enää vuosiin ole pätkääkään kiinnostanut?

January 17, 2005 at 10:41 PM  
Blogger neiti Q said...

"Naisilla vain se nälkä kasvoi syödessä, näin siinä käy."

Kenellä sitä nälkä oikein kasvoikaan jos täällä on menossa oodi- pettämisen ihanuuksille ja oman vaimon parjaamiselle?

Pahoitteluni että elämäsi on ihan perseestä, mutta veikkaan että sitä saa mitä tilaa. Onneksi en voi muuttua silti kyyniseksi nähtyäni elämän mittaisia rakkaussuhteitakin lähimmäisilläni.

Mikään ei ole kauniimpaa kuin eläkeläispari joka on ollut yhdessä puoli vuosisataa ja jakaa yhteisen menneisyyden , tämän hetken ja sen tulevaisuuden mitä jäljellä on. Rakastaen.

January 18, 2005 at 6:28 AM  
Blogger TURISTI said...

Entäpä sitten me naiset, jotka tienaamme itse kaiken mitä käytämme ja ylikin? Ja olemme lakanoiden välissä niitä jotka imevät miehen kuiviin joka ilta? Ja siivoamme silti kodin napisematta ja teemme töistä palaavalle miehelle vielä drinkin vain koska satumme rakastamaan pyyteettömästi ja vieläpä nauttimaan toisen ihmisen läheisyydestä ja "palvelemisesta".

No, ei ainakaan ikimaailmassa koskettaisi kaltaiseesi porsastelijaan pitkällä tikullakaan.

Ja kaikki miehet eivät todellakaan ole atm-tasoa kotioven sisäpuolella.

January 18, 2005 at 8:14 AM  
Blogger assshole said...

Ilmeisesti liikun väärässä päässä internettiä. Mitä ovat atm, ytm ja ktm?

January 18, 2005 at 8:25 AM  
Blogger Avionrikkoja said...

ATM: alemman tason mies, mies joka valittaa kun ei 'saa' ja haluaa kovasti parisuhdetta mutta ei kelpaa naisille
KTM: keskitason mies
YTM: ylemmän tason mies alfayksilö, saa mitä haluaa

Voitte rauhassa sanoa ettette koskisi tällaiseen possuun mutta kaikella kunnioituksella ette voi tietää vaikka olisitte jo koskeneet. Ei missään sanota, onko joku pettänyt tai ei. Ja eläkeläisparit voi näyttää herttaisilta muttei sitä näe päältä kuinka monta kertaa on tullut petettyä.

Jos vaimolla olisi salasuhde niin se ei haittaisi minua. Vaikea vaan tajuta kuinka sellainen nainen joka tuskin viitsii peseytyäkään tai ajella itseään harrastaisi sellaista. useimmat naiset joilla on suhde siistivät sentään häbykarvoitusta ja ajelevat sääret. Vai mitä? lisäksi monet tuntemistani varatuista naisista jotka pelehtii kuntoilevat ja muutenkin shoppaavat nättejä alusvaatteita eivätkä kulje sloggissa.

January 18, 2005 at 12:42 PM  
Blogger Shine said...

juu. varatut naiset saattavat kuntoilla ja ajella, mutta varatut naiset jotka pelehtivät suhteen ulkopuolella, luulevat itsestään liikoja. Hyvällä itsetunnolla varustettu nainen toimii samoin kuin hyvällä itsetunnolla varustettu mies: jättää ennen kuin ehtii pettämään. Karua, mutta reilua :) Itse katselin aikoinani kahdeksan vuotta tyytymätöntä kuviota, mokasin, mokasin ja mokasin ennen kuin tajusin. Nyt tajuan, ja uskallan jopa väittää. Ja luojan kiitos koska tajusin - olemme ystäviä yhä. Paremmissa väleissä nyt kuin koskaan suhteemme aikana. Sitä oppii kun kasvaa vanhaksi...

January 18, 2005 at 9:57 PM  
Blogger Avionrikkoja said...

Shine, eli varatut naiset jotka pettää luulevat itsestään liikoja ja heillä on samaan aikaan huono itsetunto? Eikö tässä ole vähän ristiriitaa. Jos jokainen jättäisi kumppanin heti kun vieras alkaa himottaa, ei Suomessa olisi pystyssä yhtään ehjää liittoa. Olisiko se parempi? Lakimiesten kannalta varmaan.

January 19, 2005 at 11:10 AM  
Blogger Shine said...

No sehän näyttää suunta olevan, kun reippaasti yli puolet liitoista päättyy eroon enivei :)

Eh. Kyllä itsekin tiedän, etteivät asiat suinkaan ole näin yksinkertaisia kuin täällä kommentointilandiassa on mahdollisuus nakuttaa. Jokaisella kolikolla on aina myös se kääntöpuolensa. Olen vain NIIN kyllästynyt siihen, että naiset samaan aikaan julistavat itsenäisyyttään, valinnanvapauttaan ja sitä kuinka upeaa on olla nainen - yksilö - tässä yhteiskunnassa, ja kuitenkin samaan aikaan sitten nöyränä naivat näitä "nyrkin ja hellan väliin" -tapauksia. Naiset luulevat voivansa hallita miehiä luontaisella viehätysvoimallaan, mutta läpinäkyvä todellisuus on se, että siinä missä me miehiä muka "pyöritämme", he meille partaansa nauravat.

January 19, 2005 at 8:09 PM  
Blogger assshole said...

Kiitoksia sivistämisestä. Oletteko te blogistanilaiset keksineet naisille vastaavan luokittelun?

January 21, 2005 at 12:53 AM  
Blogger Yemisi said...

Jaa-a. Mitä voi puolustuksekseen sanoa mies, jonka palkka on jämähtänyt avioliiton solmimisajankohdan tasolle? Minä menin naimisiin miehen kanssa, joka tienasi 34k€ vuodessa ja nyt viiden avioliittovuoden jälkeen hänen vuosiansionsa on 65k€.

Eikös sen näin pidä mennäkin? :-D

January 21, 2005 at 3:20 AM  
Blogger Eowyn said...

Ihan ystävällinen vinkki: kannattaa joskus käydä katsomassa naisten alusvaateosastolla, millaisia ovat Sloggit. Niitä on meinaan monenlaisia, ei todellakaan vain jotain mummomalleja. Eivätkä ne kaikki ole ihonvärisiä "seksintappajia".

Alusvaatteilla on muitakin tehtäviä kuin kiihottaa miestä. Miksi haluaisit naisesi kulkevan keinokuituisissa pitsihepeneissä, jotka ärsyttävät alapäätä, aiheuttavat kutinaa jne. sen sijaan, että hän saisi hyvillä mielin käyttää Sloggin alushousuja, jotka ovat paitsi pirun mukavia, myös todella hyvälaatuisia ja kaikkea muuta kuin halpoja?

Pointtina siis: Sloggi ja seksittömät alusvaatteet eivät todellakaan ole sama asia, eikä ainakaan tämän naisen mielestä kenenkään tarvitse luopua alapäänsä hyvinvoinnista vain miehen silmää miellyttääkseen.

January 31, 2005 at 2:20 AM  
Blogger Lady-A said...

Eowyn puhuu asiaa..
Tuli mieleeni sellainen että oletko avionrikkoja koskaan ajatellut mitä sitten kun vanhenet? 20 vuoden päästä todennäköisesti olet yhtä rupsahtanut kuin muutkin samanikäiset kanssaihmiset, sinulla ei seiso, käytät liikaa partavettä, ja enää ei ole tarjolla kuin viisikymppisiä väljähtäneitä, pyyleviä ja hajuvedessä uitettuja mummoslogi naisia. Mitäs sitten? Olisi mielenkiintoista tietää miten suhtaudut omaan vanhenemiseesi? Ja mitä syrjähypyille tapahtuu kun enää ei olekaan nuoria naisia tarjolla?

February 8, 2005 at 4:59 AM  
Blogger onnellinen said...

tervehdys
Nää jutut täällä on aika sairaan mukavia lukee...joooh. aivan älytöntä skeidaa. Olen saanut sen käsityksen että tota aviorikkojaa on petetty aika monta kertaa ku tuntuu olevan niin katkera. Mutta usko tai älä aviorikkoja olen onnellinen ja rakastunut silmittömästi vaimooni. Ja lapsiakin on tulossa taas lisää. Ei oikeesti ole mitään ihanampaa kun on se yksi ja ainoa tuossa vieressä joka aamu ja joka ilta.Sinunlaisesi kaveri ei pitäisi olla naimisissa vaan vapaana jossain kuhertelemassa kaiken maailman mönkijöitä:DDD Mutta turha täällä on yleistää noita sun käytäntöjäs.Koittaisit vaikka aikuistua ja olla mies eikä mikään lelua vaativa pikku kakara.Ei millään pahalla mutta toi sun ajatusmaailma on hiukka köyhä:)

August 15, 2007 at 9:25 AM  

Post a Comment

<< Home