Thursday, January 20, 2005

Parisuhteen epätasa-arvoa

Naisen tarve hellyyteen ja keskusteluun = hyvä ja hyväksytty
Miehen tarve seksiin ja laatuerotiikkaan = pinnallista ja epäkypsää
Naisen vouhottaminen lapsista ja imetyksestä = hyvää ja luonnollista äidinvaistoa
Miehen vastahakoisuus kolmen vuoden imetystä kohtaan = julmaa ja epäinhimillistä
Nainen rakentaa perhepetin = loistavaa perheen yhtenäisyyden kehitystä
Mies haluaa nukkua sängyssä vain vaimonsa kanssa = itsekästä, pikkupoikamaista mustasukkaisuutta

Tässä noin aluksi esimerkkejä. Kuka tunnistaa ne kotoaan, minä ainakin. Suuresti inhoamani naistyyppi on e m o t y y p p i joka lakkaa olemasta nainen ja muuttuu yhdistetyksi meijeriksi ja vouhotuskoneeksi kun lapset tulevat. Samaan aikaan pitsiliivien valtakausi loppuu ja imetysliivit saavat alkaa pitää koossa roikkuvaa varustusta. Kaikkialla haisee hapan maito ja musiikkina korville tiuskinta aina silloin tällöin.

Panorintamalta jotain uutta

Yllätyksekseni yksi firman vastatulleista naisp. insinööreistä on tehnyt sellaisia lähestymisyrityksiä meikäpojan suuntaan. Tiedän että hän seurustelee, mutta ei kai ainakaan asu yhdessä poikaystävänsä kanssa. Ehkä tästä tulee jotain työpaikkaflirttiä tai sitten jotain vähän enemmän. Tilanne ei ole ihan ainutkertainen mutta harvinaista se on. Nainen tietää kyllä että olen naimisissa ja isä, mutta ehkä samalla mielellä liikkeellä olevat tunnistavat toisensa. Se tietty pilke silmäkulmassa kun on!

Islamissa on sittenkin ideaa

Islam sallii miehelle neljä vaimoa. Olen alkanut ajatella että siinä on sittenkin järkeä. Jos mies menee avikseen vaikkapa 20 w, jonkun samanikäisen naisen kanssa niin viimeistään viiden vuoden päästä hän joutuu kohtaamaan perhehelvetin, laskuvarjojen kokoiset imetysliivit, tiuskinnan ja emotyypin. Mitään hätää ei ole, koska silloin kaksivitonen kundi pystyy solmimaan uuden avioliiton jonkun hemaisevan teinin kanssa. Ja taas on ainakin muutama vuosi aikaa ennen kuin sekin liitto alkaa maistua happamelta. Kun neljä vaimoa on täynnä, voi jostakin aina erota ja ottaa uuden, joten koko miehen seksuaalisen syklin ajan makuukammarielämä pysyy tyydyttävänä.

Länsimaissa ei pidetä yhtä aikaa montaa vaimoa, mutta jotkut miehet vaihtavat nuorempaan aina välillä. Tietenkään se ei miljonääriä haittaa ainakaan jos on avioehto, mutta keskiluokkaan tai ylempään keskiluokkaan kuuluvan se meno vie konkurssiin. Useimmat miehet ratkaisevat asian pysymällä ensimmäisessä avioliitossa, mutta pitämällä sivusuhteita jotka kestävät muutamasta viikosta muutamaan vuoteen. Sivusuhteen toinen osapuoli on sinkku tai varattu. Nämä suhteet päättyvät kun virtaa ei enää ole.

Aina enemmän ja enemmän pidän avioliittoa huonona ratkaisuna miesten kannalta. En kuvittelekaan että voisin kääntää nuorten miesten päät näkemään tämän totuuden. Varmasti menevät avikseen ja kuvittelevat ettei heille käy niin kuin minulle. Totuus vain on se että kun nainen saa sormuksen sormeensa, alkaa ulkoisen olemuksen laiminlyönti ja ennemmin tai myöhemmin kotileikkiin halutaan lapset mukaan. Sen jälkeen et saa ajaa moottoripyörää, koska on vastuutonta tehdä lapsista orpoja. Jos haluat mennä kaljalle kavereitten kanssa niin kuulet ettei perheellinen mies tee sellaista. Vaimo käy ystävät huolellisesti läpi ja karsii sieltä kaikki vähänkin kiinnostavat tyypit. Mies kuohitaan jokaisella tavalla paitsi sillä varsinaisella. Ei sillä kumminkaan ole väliä mitä tapahtuu tai ei tapahdu veitsen kanssa, kun pallit on joka tapauksessa vaimon käsilaukussa.

19 Comments:

Blogger Shine said...

...sori kun mä taaaas häiriin, mutta olen koukussa tähän blogiin. Tuo emokuvaus kirjoituksesi alkupuolella oli täydellinen! Juuri noin se menee. Lapset - niin ihania, suloisia ja viattomia kuin ovatkin - vievät parisuhteen mennessään kun vaimo muuttuu äidiksi ja elämän perspektiivi kutistuu hiekkalaatikon ja lähimarketin väliselle alueelle. (toki tähänkin löytyy satunnaisia poikkeuksia)
Asuin kerran taloyhtiössä, joka oli täynnä nuoria perheitä (äidit nuorempia kuin minä), ja heidän suurin ilonaiheensa oli tapella porraskäytävän ilmoitutaululla kovasanaisesti (nimettöminä tottakai) siitä, KUKA on se vätys, joka uskaltaa metelöidä iltaseitsemän jälkeen. Itse olimme toisinaan kauhuissamme, kun kattolamput olivat tulla alas yläkerran kakaroiden riehumisesta. -iltakymmenen jälkeen. Mutta sehän on sitä oikeutettua meteliä... vaimojen miehiä en nähnyt koskaan.

January 20, 2005 at 11:37 AM  
Blogger Arawn said...

Sori, kun masennan, mutta ei kannata vielä kääntyä islamiin. Ensinnäkään, "islam" ei salli neljää vaimoa. Eräät islamin lakikoulukunnat sallivat, mutta toiset eivät ja eri maissa on eri käytäntöjä. Ja luonnollisesti esimerkiksi Suomessa muslimi ei voi olla laillisesti naimisissa neljän naisen kanssa.

Toiseksi, silloinkin, kun neljä vaimoa on ok, kaikille tulee taata sama elintaso. Jos olet perusduunari, se on aika hemmetin vaikeaa, ellet pakota kaikkia elämään suuressa kurjuudessa, mikä merkitsee sitä, että käytännössä neljää vaimoa pitävät vain rikkaimmat ja köyhimmät.

Eroaminenkaan ei ole aina yksinkertaista. Saudeissa se on hyvin helppoa miehelle, sen kun sanot kolme kertaa "minä eroan sinusta" todistajíen läsnäollessa niin homma on sillä selvä, mutta esim. Jemenissä voit törmätä ongelmiin. Siellä on sellainen mukava juttu kuin myötäjäiset, jotka maksetaan sulholle ja jos sulho tahtoo erota, ne on maksettava naiselle takaisin ja aika usein sulholla ei ole tähän varaa, sillä summat voivat olla isojakin.

January 20, 2005 at 12:07 PM  
Blogger Avionrikkoja said...

Näin ennen lomaa uskaltaa postata myöhäänkin. Niin siis Shine: nuo mainitsemasi ilmiöt ei ole mitenkään vieraita. Joidenkin naisten elämänpiiri pienentyy valtavasti lasten tultua. Nyt on naisten helppo syyttää sikamiestä joka ei laske harrastamaan, vaan entä kun vaimo vastaa tiuskaisulla jokaiseen ehdotukseen etsiä lastenvahti tai antaa isovanhempien katsoa lastenlasta, jota muutenkin jumaloivat?

Sanon ihan suoraan, että meillä olisi varmaan välit poikki sekä omiin että vaimon vanhempiin, jos en koittaisi olla puskurina. Isovanhempiinkaan ei vaimo kummemmin luota. Syytä en tiedä.

Tiedän myös ettei kaikki naiset ole tuollaisia, mutta poikkeukset tuntuu olevan niin harvinainen poikkeus säännöstä, ettei niiden varaan voi oikein laskea.

Minua oddaa päähän niin helvetisti se, että kun miehen tapa kokea isyys on eri juttu kuin naisen äitys, niin se isyys leimataan merkityksettömäksi ja isän tapa tehdä asiat on aina huonompi kuin äidin. Siis painotan tässä, ettei Shine ole tähän syyllinen vaan juuri ne mammat. Jotkut internetin mammablogit sopisivat opetusmateriaaliksi nuorille naisille kurssilla KUINKA MENETTÄÄ MIEHESI ALTA AIKAYKSIKÖN. Juuri nuo älyttömät perhepetit, joilla ei nukuta eikä sekstata, juuri nuo älyttömät 'imetänpä kymmenvuotiastani, kun se tuntuu kivalta' - jutut.

Arawnille sen verran että tietysti käytännöt eri muslimimaissa vaihtelevat, mutta ehkä siellä ollaan oivallettu jotain. Mies ja nainen kokevat yleisesti ottaen perhe-elämän eri tavalla ja tämä voi aiheuttaa vakavankin ristiriidan. Muslimimaissa monivaimoisuus on yksi tapa ratkaista ongelma, jota meillä ei kai edes olla yritetty ratkaista, saati myöntää ongelman olemassaoloa.

January 20, 2005 at 3:27 PM  
Blogger Jessamine said...

Pari asiaa mielelläni tietäisin; en ole naimisissa, mutta avoliitossa ja lapsia on kaksi. Tähän asti olen yrittänyt (ja onnistunut) pitää itseni naisena lapsista, imetyksistä ja muusta sen sellaisesta huolimatta, mutta joudunko väistämättömän rupsahtamisen eteen mahdollisten häiden jälkeen? Unohtaako nainen kuin nainen pitsialusvaatteet, kuntoilun ja meikkaamisen taidon välittömästi naimisiin mentyään?
Mitenkähän välttäisin tämän kauhean kohtalon? Blogiasi (jota muuten on vaikea olla lukematta kun sille kerran eksyin) lukiessa tulee sellainen olo, ettei naisellisuutensa menetykselle mahda mitään naimisiinmenon jälkeen... Se vain tapahtuu, teki mies tai nainen mitä hyvänsä. =(

January 20, 2005 at 9:25 PM  
Blogger Junakohtaus said...

Tässä herää kysymys, että minkälaisen prosessin kautta sulla on tilanne päässyt tuohon?

Onhan ne akat kovia pompottamaan, jos antaa pompottaa, mutta onko teillä tosiaan niin, että muija pistää koko perheen nukkumaan samaan petiin ja sun mielipide ei ole yhtään mitään?

January 20, 2005 at 10:27 PM  
Blogger janka said...

Aika jännä juttu: meillä perhepedissä (kaksi lasta) lähinnä nukutaan ja nuo seksipuuhat hoidellaan muualla, mm. suihkussa, keittiössä, olohuoneessa, työhuoneessa... you name it. Jos emme nukkuisi perhepedissä, ei meillä nukuttaisi. Ja koska uni on sekä minulle että miehelleni (avosellainen) tärkeää, menemme sieltä, missä aita on matalin ;)
Vaikka imetänkin, riittää näistä A-kupin rinnoista miehellekin. Ei tosin ihan joka päivä, mutta useita kertoja kuukaudessa kuitenkin.

Järkyttävää, kun niin usein - sanoisinko aina - teilataan perhepeti ja imetys sun muut asiat, jotka oikeasti hyvin usein lähinnä helpottavat vauvaperheen elämää. Vai olisiko arvoisa avionrikkoja suostunut öisin hyppimään toisessa huoneessa nukuttamassa itkevää lasta ja lämmittämään tälle maitopulloja?

Mitä meikkaamiseen tulee, niin sitä en enää juurikaan harrasta, mutta osaan kuitenkin pitää itseni huoliteltuna. Niin, ja imetysliivejäkin saa nykyään pitsisinä - etenkin jos käy erikoisliikkeessä teettämässä tavallisista (vaikka niistä punaisista pitsisistä) imetysliivit. Siinäpä sopiva lahjaidea äitienpäiväksi *vink vink* ;)

January 21, 2005 at 12:49 AM  
Blogger assshole said...

Nuorena kahden lapsen äitinä olen tehnyt samanlaisia havaintoja kuin Shine ja hra Avionrikkoja. Pikkulasten äidit pukeutuvat totaalisen kamalasti, eivät osaa keskustella mistään kiinnostavasta (vittu mua ei todellakaan kiinnosta toisten kakaroiden ihottumat), eivätkä viitsi käydä ikinä missään, esim. salilla, vaatekaupassa, kampaajalla tai rakennekynsiä huollattamassa.

Ei sellaisten kanssa jaksa hengata. Kaltaisiani, joista ei päälle päin huomaa/kuule, että perhettä on, on aivan liian vähän.

January 21, 2005 at 12:52 AM  
Blogger hc said...

Tunnen naisen, jolla on kaksi lasta (ja aviomies) ja joka on aivan helvetin kaunis, fiksu ja mukava. Hän saa jo pelkän olemuksensa perusteella ja suutaankaan aukaisematta aivan uskomattoman törkeää ja tunkeilevaa palautetta näiltä mammanaisilta. Itse en voisi kuvitella sanovani sellaista edes tutuille, saati sitten tuntemattomille, tai sietää kuulla sellaista toisilta.

Kuuntelen hänen juttujaan suu auki ja aviomies vahvistaa, että "niin se tapahtui" ikäänkuin se olisi tavallistakin. Vaikka meillä täällä Länsirannikolla vittuilu on normaali kohtelias puhetapa ja kaveruuden osoitus ja siihen opitaan jo lapsena suhtautumaan lupsakkaasti, on vaikea tajuta millainen henkisen väkivallan helvetti joissain naisporukoissa elää.

Sitä en tajua, mikä saa ja motivoi heidät olemaan niin kauhean ilkeitä toisilleen. Nuorena sitä tuli tapeltua ja otettua turpaan, mutta missään en intissä enkä missään ole kokenut että joku saisi niin suurta tyydytystä pelkästä pahansuopaisuudesta kuin nämä mammanaiset.

January 21, 2005 at 3:52 AM  
Blogger Arawn said...

Itse asiassa, olet väärässä, mitä tulee useamman vaimon juttuun muslimimaissa. Neljä vaimoa -käytäntö perustuu Koraanin jakeeseen, jossa profeetta kehottaa uskovia ottamaan orpoja vaimoikseen pari, kolme neljä. Oikeastaan profeetta ei välttämättä edes rajaa vaimojen määrää neljään (vaikka näin yleinen tulkinta menee) vaan se on sellainen heitto, että ottakaa niitä nyt jonkun verran, mutta älkää määrättömästi. Kyseinen tilanne ei mitenkään liittynyt äitiysjuttuihin vaan siihen tosiasiaan, että islamin alkuaikoina nainen ei juuri kyennyt elättämään itse itseään vaan tarvitsi miehen ja jatkuvien sotien vuoksi miehistä oli huutava pula. Sallimalla useat vaimot profeetta siis pyrki siihen, että mahdollisimman moni nainen saisi elannon.

Eivätkä muslimit ole ainoita moniavioisia, muita ovat mormonit, juutalaiset (en ikinä muista, ovatko ne sefardi- vai ashkenasijuutalaisia, mutta joka tapauksessa juttu perustuu Mooseksen lakiin ja moni VT:n jäppi oli moniavioinen) ja monet Afrikan kansoista. Ja voit uskoa, että moniavioisuus ei suinkaan ole aina mitään huvia aviomiehelle. Vaimot ovat keskenään riitaisia, vetävät miehen mukaan, mies joutuu tarkkaan jakamaan aikaansa, ettei vain kukaan suutu ja vaimojen kakarat suunnilleen sotivat keskenään jne. jne.

Sanoisin, että jos haluaa olla helposti moniavioinen, kannattaa olla hallitsija tai perkeleen rikas.

January 21, 2005 at 5:19 AM  
Blogger Eowyn said...

Mikset jestas sentään osoittaisi sen verran selkärankaa, että eroaisit vaimostasi, jos sinulla ei kerran ole yhtään mitään positiivista sanottavaa hänestä? Sen sijaan, että täällä puolijulkisesti jatkuvasti haukut puolisoasi, voisit ihan oikeasti yrittää tehdä asialle jotain. Millaisen kodin tarjoat lapsillesi, jos sinulla ei ole tuon enempää kunnioitusta heidän äitiään kohtaan? Television katseluun tarvitaan lupa, autolla ajoon tarvitaan lupa, metsästykseen tarvitaan lupa, mutta valitettavasti kenellä tahansa näkyy olevan oikeus hankkia lapsia.

January 21, 2005 at 5:42 AM  
Blogger Avionrikkoja said...

Eowynille sanon että eroaisin jos uskoisin tilanteen olevan jonkun toisen naisen kanssa ratkaisevasti erilainen. Mutta näin ei ole. Vaikka on tietty niitä ihania harvinaisia naisia jotka pysyy Naisina eikä muutu emoiksi, niin en usko että sellaista omalle kohdalle tulisi. Nimittäin 999 tuhannesta mammautuu. Avioliitosta lähteminen ei ole kovin helppoa jos yhteistä omaisuutta on. Se koskee vielä sukujakin ja oikeastaan koko elämää, lapsista nyt puhumattakaan. En ole mikään täydellinen perheenisä niin kuin varmaan nyt kaikki jo tietää, muttei se tarkoita ettenkö tuntisi mitään lapsiani kohtaan.

hc: sama on nähty, naiset on helvetin kateellisia toisilleen ja naisten kesken henki on huono. Kiitos vaan sattumalle että synnyin munien kanssa, kohdukas en tosiaan tahtoisi olla kun katselee naisyhteisöjen toimintaa. Olen kuullut kuinka naiset tenttaa vauvan saaneelta kaikki imetysasiat sun muut vailla mitään hienotunteisuutta tai miten sen sanoisi. Toisen imetyksestä uteleminen tuo mulle aina mieleen sen, että se on sama kuin jos joku utelisi vaikka minulta kuinka usein vedän käteen tai käyn paskalla. Miksi naiset sietää sellaista???? Osaako kukaan vastata?

JESSAMINE :: Nainen pysyy naisena jos ei pääse liialliseen varmuuteen kumppanista, kai joku psykologinplanttu sanoisi ettei toista saa pitää itsestäänselvyytenä koskaan. Monille vaan se sormus on se piste, jossa varmuus on saatu ja sillä selvä.

Perhepetiä ja koululaisimetystä ihannoiville sanon että ihannoikaa vaan ja antakaa imeä mutta oletteko varmoja että miehenne näkee nuo asiat samalla lailla? Ynähteleekö mies vaan eikä oikein ota kantaa? On poissaoleva mutta hymyilee suopeasti. On varaa olla suopea, jos on sivussa joku pikkukakkonen pitämässä elämää elämisen arvoisena. Naiset eivät tajua että miestä voi oikeasti loukata kun mitään ei kysytä vaan laitataan perheen nukkumajärjestelyt ja muut uusiksi noin vain. Miehen homma on sitten sopeutua.

January 21, 2005 at 10:06 AM  
Blogger Avionrikkoja said...

Junahohtaukselle sanon, meillä on ollut perhepeti ja se on todellakin syvältä p:seestä koko systeemi. Siinä ei nukuta eikä sekstata. Perhepetiläiset monesti sanoo että liiton seksi tehdään muualla. Varmaan tosi kuumia hetkiä kaksi minuuttia jossain liiterissä.

Eukot osaa käskyttää. Meillä minä olin perhepetiä vastaan mutta vaimo alkoi melkein hysteeriseksi ja sitten tietty alkoi se, että et halua lasten parasta. Niin on helppo saada aina tahtonsa läpi.

Olen huomannut että naiset tuntuu olevan paljon helpompia uhreja ryhmäpaineelle ja yhdenmukaistamiselle. Meillekin koko perhepetihulluus tuli erään vaimon ystävän kautta jonka perheessä sen nimiin vannottiin.

January 21, 2005 at 10:09 AM  
Blogger Shine said...

Oli ihan pakko ottaa selvää mitä tuo perhepeti tarkalleenottaen oikein tarkoittaa, minulle kun se on aivan uusi käsite. Tajusin vasta nyt, miten pitkälle ihmiset ovat valmiita menemään perhekeskeisyytensä kanssa. Minne jäi parisuhde aamupahoinvoinnin jälkeen? Mitenkään edes seksiin liittymättä olen kasvanut jo pienestä pitäen siinä todellisuudesa, että vanhempien makuuhuone on tila, jossa lapset tahi koirat eivät sängylle hypi. Enkä minä koe olevani vaillinainen aikuinen siksi, etten jouduin nukkumaan lapsena omassa sängyssäni.

January 21, 2005 at 11:15 AM  
Blogger Jessamine said...

Eli sinä sanot, ettei nainen pidä itsestään huolta muusta syystä, kuin miellyttääkseen miestä(än) ja pitääkseen tämän itsellään?
Tässä on kyllä pakko olla eri mieltä. En sano, että mielipiteeni jokaisen kohdalla pitäisi paikkansa, mutta minä ainakaan en tunnusta pitäväni itsestäni huolta vain jotta mies tykkää. Viihdyn itsekin paremmin itsessäni, kun tiedän näyttäväni huolitellulta ja naiselliselta. Hyvänä plussana tähän tietysti tulee se tosiseikka, että mieskin tykkää.

January 21, 2005 at 11:47 AM  
Blogger Avionrikkoja said...

Jessamine ja Shine voi sitten olla poikkeuksia keskivertonaisesta, mutta yleensä on ulkonäkö naiselle konsti saada mies koukkuun. Katsokaa ympärillenne erityisesti sinkkujen ja varattujen välistä eroa. Kannattaa myös katsoa miten eri tavalla nainen puhuu miehelle seurusteluvaiheessa ja sitten avioon päästyä. Tietty miestenkin puhetapa muuttuu, mutta vaimot alkaa oikeasti muistuttaa jotain kiukkusia kersantteja muutaman naimavuoden jälkeen.

Vai ei Shine tiennyt mikä on persepe- oho sorry perhepeti. No mammablogeja lukemalla voi tässä asiassa viisastua enempi kuin tarpeeksi. Voi olla että kolmikymppiset naiset on näitä perhepetihulluja ja imetysfanaatikkoja ja ehkä toivo on nuoremmassa ikäluokassa.

January 21, 2005 at 1:30 PM  
Blogger Arawn said...

Tää on sikäli jännä juttu, että minä olen vain kaunistunut seurustelusuhteeni myötä. Ennen seurustelusuhdetta en esim. nähnyt juuri tarvetta seksikkäille alusasuille, koska eihän kukaan näe niitä. Nyt minulla on mies, joka näkee, joten olen haalinut niitä kasaan. Olen suhteen aikana laihtunut yli 10 kiloa ja tarkoitukseni on pudottaa vielä 6 sekä trimmata muutenkin kroppaa salilla. Ei minun mieheni ole ikinä vaatinut minua tekemään mitään näistä, mutta haluan tehdä näin.

Olen varmaan epänormaali. No, ehkä toivun.

January 22, 2005 at 5:17 AM  
Blogger assshole said...

Minustakin vaikuttaa siltä, että juuri 30+ äidit ovat pahimpia mammailijoita. En tiedä, miksi. Äitiydestä on haaveiltu liian kauan, biloginen kello on ehtinyt tikittää ylikierroksille?

Ainoa tuntemani ikäiseni äiti on myös erittäin menevä tapaus, 30+ -mammat taas... Huh huh.

January 23, 2005 at 1:37 AM  
Blogger jade said...

Huh, pakko kommentoida noita juttujasi :-) Olen tässä nyt kahlannut blogisi läpi ja mietin missä ihmeen tuppukylässä sinä asut kun katukuvaasi koristaa vain valaankokoiset äitihahmot... En minä ainakaan näe tuollaisia ISOJA naisia päivittäin omassa kotikaupungissani, itse asiassa en edes tunne yhtään sellaista.

Ja usko pois, on meitä itsestään huolta pitäviä naisiakin (vaikka olemmekin äitejä). Luulen, että se on enemmänkin kiinni naisen asenteesta. Jos koko ajan ajattelee minuuttaan äitinä, eikä naisena, niin naiseuteen kuuluvat asiat jäävät todellakin taka-alalle. Niin ja jos on kokoajan sidottu kotiin ja lapsiin, eikä ole omaa elämää ja harrastuksia (puhumattakaan matkustelusta tai baari-illoista), sitä nopasti unohtaa oman minuutensa.

Tuosta naisten kärttyisyydestä - ehkä vaimosi on vain väsynyt. Väsynyt itseensä, perheeseen, sinuun, elämäänsä... Ehkä se avioliitto ei ollut hänellekään mikään unelmien täyttymys. Ehkä hän haluaisi olla hoikka, kaunis ja menevä - mutta ei siihen kykene. Ehkä, ehkä ja ehkä - vaikea sanoa kun en häntä tunne, mutta kannattaisiko sinun ottaa selvää mikä mättää. Nostakaa "kissa pöydälle", viekää lapset hoitoon ja puhukaa...

January 24, 2005 at 1:04 AM  
Blogger minh said...

Hyvä avionrikkoja, et varmaankaan lue tätä, kun tämä on täällä jossain välissä ja alhaalla(...) jo, mutta pakko sanoa, että minä ja ystäväni olemme kaikki hankkineet lapsemme kaksikymppisinä ja olleet yksinhuoltajia(suurin osa) suuren osan ajasta siten, että lapsella tai lapsilla on isä, jota tapaavat säännöllisesti ja joka on läsnä kasvattajana, isänä, joka jokaiselle lapselle kuuluu. Mutta minusta lapselle ei kuulu sellainen perhemalli, jossa isä halveksuu äitiä tai päinvastoin. Miksi ette eroa? Voithan olla lapsilleesi ihan yhtä hyvä isä ja läsnä ja valaankokoinen vaimosi saisi enemmän tilaa levittäytyä imetyskerhoineen kämppään. Hanki sinä poikamiesboksi, jossa panet pikkupilluja, eikö se olisi kaikille hyvä ratkaisu?
Niin, itsestäni ja ystävättäristäni vielä: asumme Helsingissä, olemme nykyään 30-40 välillä, kaikilla joko uusi mies ja lisää lapsia tai sinkkuelämää yksinhuoltajana. Ero on tullut sen takia, että mies on yleensä häipynyt vauva-aikana(kun se imetys on puoli vuottakin kestävänä ollut joillekin liikaa) tai emme ole halunneet perustaa perhettä lastemme isän kanssa. Kuten minä.
Kukaan meistä ei ole valaankokoinen tai riippuva(siinä mielessä kuin sinä sen kuvaat) vaan olemme tavallisia, itsestämme huoltapitäviä naisia, joille kelpaa vain paras. miksi ihmeessä roikkuisimme jossain äijässä joka käy huorissa tai pettää? meidän täytyy saada laatuseksiä ja laatuaikaa miehiltämme. meidän sängyissämme on lapset nukkuneet pieninä, jos on ollut tarvis, mutta viimeistään kaksivuotiaina ovat aina siirtyneet omiin huoneisiinsa ja sänkyihinsä nukkumaan.Minä en huoli miestä, joka kotitöiden tekemisen sijaan menee salille pullistelemaan lihaksiaan, ellen minä pääse ihan yhtä paljon kuin hänkin.
Sitäpaitsi jos rinnat riippuvatkin, niin minulla ja ystävättärilläni on hyvät miehet: he rakastavat vaimojaan/avovaimojaan/tyttöystäviään eikä rakkaus katso paria makkaraa tai riippuvia rintoja.
Luulet varmaan olevasi joku alfauros-tyyppinen kaveri.Empä usko. Minulla on 12-vuotias lapsi ja avomies, joka viihtyy minun ja lapsen kanssa kotona ja kun lapsi on isänsä luona , hän viihtyy minun kanssani kotona tai ulkona. Joskus hän viihtyy kavereidensa kanssa ulkona ja joskus minä viihdyn kavereideni kanssa ulkona. kavereita ei puoliso valitse tai karsi sieltä epäkelpoja tai vastakkaista sukupuolta olevia pois. Koska ei pelota. Kotiin on aina tultu. Kyseessä on siis rakkaussuhde ja tavallinen perhe-elämä, jossa on ollut myös vaipparallit ja äitien yhteiset kokoontumiset, jossa olemme voineet puhua vaikka imetyksistämme, jos on huvittanut. Tosin siitä alkaa olla niin kauan, ettemme enää muista ja ne asiat on käsitelty silloin. Etkö ymmärrä, että lapsensaanti muuttaa elämää? Onko vaimosi alistanut sinut näihin perhepeti-juttuihin? Sinä et siis osaa ottaa paikkaasi perheessä ja sanoa, että EI KÄY. Ja tehdä kompromisseja ja yhteisiä päätöksiä.
Minusta vaikuttaa, että sinä ja vaimosi olette ansainneet toisenne: olette ihan yhtä tyhmiä. Fiksut ihmiset tekevät yhdessä päätöksiä ja keskustelevat ja minä voin kertoa, että koko helvetin laajaan ystävä- ja tuttavapiiriini ei kuulu yhtään tuollaista perhehelvettiä, mitä sinulla on. Mutta se on ihan älykkyydestä ja luovuudesta kiinni. Unohtamatta sitä rakkautta. Miksi olla ihmisen kanssa jota ei raksta eikä kunnioita?
-minh-

February 1, 2005 at 7:43 PM  

Post a Comment

<< Home